Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alman ve Fransız liderlerin güvence sözü vermesinin ortasında Avrupa'nın borç krizinin çözülme potansiyelinin ağır basması sebebiyle altın ve gümüş değer kazandı.

Spor altının onsu yüzde 1 kadar değer kazanarak 1,654.47 dolardan işlem görürken Singapur'da ise yerel saat ile 11.50'de 1,651.38 dolara yükseldi. Spot gümüşün onsu da yüzde 2.7 kadar değer kazanarak 31.985 dolara ulaştı.

Yinjian Futures araştırma müdürü He Qi konuya dair "Haber bombardımanı ve diğer varlık sınıflarındaki hareketlilikle altın ayın geri kalanı boyunca 1,550 - 1,850 dolar aralığında seyredecek." yorumunda bulundu.

Almanya Şansölyesi Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ile görüşmesinin ardından ''İki ülke de sorumluluğun bilincinde ve bankaların sermayelerinin güvence altına alınması için gerekeni yapacaklar'' açıklamasında bulundu. Almanya ve Fransa'nın avro bölgesindeki borç sorunu ile mücadele etmek ve bankaları desteklemek için Ekim ayı sonuna kadar kapsamlı bir paket hazırlayacağını ifade eden Merkel, Cannes'da 3 ve 4 Kasım'da düzenlenecek G20 zirvesinin başarılı olması gerektiğini, AB'nin de buna katkı sağlayacağını kaydetti.

Dolar, euronun da içinde olduğu altı para birimine karşı değer kaybederken ABD hisse vadelileri de Avrupa'nın problemlerinin çözüleceğine dair iyimserlikle değer kazandı.

Aralık teslimli altının onsu yüzde 1.2 kadar değer kazanarak 1,655.70 dolara yükseldi.