Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ve Çin arasındaki ticari anlaşmazlığın yarattığı endişe ve Avrupa'nın borç krizinin güvenli varlıklara olan talebi desteklemesi ile dolar ve yen majör para birimlerinin çoğu karşısında değer kazandı.

ABD Senatosu'nun Çin'i aşırı değersiz para biriminden dolayı cezalandırmak için mevzuat hazırlamasının ardından dolar yükselişe geçti. Euso ise Avrupa'daki yavaşlamayı gösterme ihtimali olan endüstri üretimi verisinin öncesinde değer kaybetti. İngiltere işsizlik rakamlarının 7 ayın zirvesine çıktığını açıklayacağı tahmin edilen verilerin öncesinde paund ise dolar karşısındaki dünkü kaybını sürdürdü. Endonezya rupisi dünkü merkez bankasının benklenmedik faiz oranı indiriminin ardından gerilemesini dördüncü güne taşıdı.

"ABD ve Çin arasındaki ilişkiler gittikçe kötüleşerek küresel ekonomik büyümeyi yavaşlatan bir ticaret savaşına dönüşebilir." diyen FX Prime Corp yöneticisi Marito Ueda, "Eğilim risk istememe ve dolar ile yen alma yönünde." yorumunda bulundu.

Dolar, euro karşısında yüzde 0.2 değer kazanarak Tokyo'da yerel saat ile 00.52'de 1.3612 dolar oldu. Yen ise euro karşısında yüzde 0.1 yükselişle 104.41 seviyesine ulaştı.

MSCI Asyia Pasifik Endeksi yüzde 1.3 geriledi. ABD'li poltikacılar zayıf yenden kaynaklanan zararı karşılamak için şirketlere kolaylık sağlayan yasayı 63 - 35 oyla geçirdi.

http://www.bloomberght.com/kuresel-piyasalar/haber/991585-abd-dusuk-yuani-cezalandiracak