Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hisse değerlemelerinin rekor düşük seviyede seyrettiği Çin'de hükümetin hisselere finansal desteğini artıracağına ilişkin spekülasyon, Çin Borsasını yukarı taşıdı. Şanghay Endeksi son 3 haftanın en büyük kazancına işaret etti.

Çin'in ilk özel bankası China Minsheng Banking Corp., Central Huijin Investment Ltd.'ın dün Çin'in en büyük dört bankasının hisselerini satın almaya başlamasının ardından bankalarda görülen kazançların etkisiyle yüzde 5 yükseldi. Çin'in en büyük tren üreticileri CSR Corp. ve China CNR Corp., 21st Century Business Herald gazetesinin her iki şirketin de hükümetten 2 milyar yuan değerinde nakit takviyesi alabileceğine yönelik haberi üzerine yüzde 3'ün üzerinde değer kazandı.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.2 kazançla 21 Eylül'den bu yana en büyük sıçramasını kaydetti ve 2,399.18 puana çıktı. CSI 300 Endeksi ise finansal, sanayi ve tüketici odaklı şirketlerin öncülüğünde yüzde 2.7 artış kaydederek 2,620.30 puana yükseldi.

Hükümetin adımının Çin'deki hisselerin düşük değerlendiğine ilişkin spekülasyonu artırdığını belirten Dazhong Insurance Co.'nun fon yöneticilerinden Wu Kan, Central Huijin'in hamlesinin önemli bir nokta olduğunu ve yatırımcı güveni ve alım duyarlılığını desteklediğini söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi bu yıl hükümetin parasal sıkılaştırmalarının etkisiyle yüzde 15 değer kaybetti.

Çin'de enflasyonun Eylül ayında yüzde 6.1 hızlanmış olması bekleniyor.