Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupalı liderlerin bankaların yeniden sermayelendirilmesi planını ileri taşımaları gerektiğini savunan ABD Hazine Bakanı Timothy F. Geithner, bunun bölgedeki borç krizinin çözülmesi için gerekli olduğunu belirtti.

En önemli sorunu, "baskı altında bulunan Avrupa'daki büyük ekonomilerin daha makul oranlarda borçlanabilmesini sağlamak" olarak niteleyen Geithner, "şu ana kadar yaptıklarından daha fazla çaba göstermeleri gerekiyor" dedi.

Geithner 13-14 Ekim tarihlerinde G-20 Maliye Bakanları toplantısı için Paris'te olacak. Avrupalı yetkililer, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Yunanistan'ı temerrütün eşiğine getiren borç krizinin çözümü için gösterdiği ay sonu hedefine yetişebilmek için uğraşıyor. Avrupalı yetkililer 23 Ekim'de biraraya gelecek.

Avrupa'nın harekete geçtiğini ancak daha çok yolları olduğunu savunan Geithner, Fransa Cumhurbaşkanı ve Almanya Başbakanı'nın sözlerinin umut verici olduğunu söyledi.

Geithner, "Avrupalılar daha somut ve daha güçlü çözümleri ortaya koymaları gerektiğinin farkına vardı; bu da ülkelere bir miktar nefes aldırıyor" dedi.