Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bir Amerikan yapım şirketinin çekmekte olduğu, Norveç'in Ütoya adasında 69 kişinin hayatını kaybettiği katliamla ilgili "Ütoya Adası" (Utoya Island) filminin youtube'da yayımlanan fragmanı, büyük tepki çekti.

Rus yönetmen Vitalyi Versace'nin filmine ait, katilin kaçmaya çalışan gençlere nasıl soğukkanlılıkla ateş ettiğini gösteren, çığlıkların duyulduğu kanlı sahneler Norveçlileri şoke etti.

Verdens Gang gazetesinin haberine göre, katliamın üzerinden daha üç ay bile geçmeden yayımlanan görüntüler üzerine Oslo polisi, yapımcı şirketten, fragmanı yayımdan kaldırmasını istedi.

Norveç basını, fragmanı bir uyarıyla yayımlayan youtube'un, videonun site kurallarına aykırı olmadığını bildirdiğini belirtti.

Yapımcı George Anton, filmi "silah yasalarının sıkılaştırılması" için çektiğini söylese de özellikle katliamda ölenlerin aileleri ve hayatta kalmayı başaranlar, filmin dayanılmaz bir trajedi olduğunu ifade ediyor.

Anders Behring Breivik, 22 Temmuz'da, 8 kişinin öldüğü Oslo'daki bombalı saldırıdan sonra gittiği Ütoya adasında gençlik kampındaki 69 kişiyi katletmişti.