Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcıların Avrupa'nın bölgedeki borç krizini kontrol altına alacağına yönelik iyimserliğiyle Avrupa Borsaları ve ABD Endeks Vadelileri yükseldi; 10 yıllık hazine tahvilleri 6. gününde de düştü. Bakır, 4. gününü de kazançlı geçirirken, euro güçlendi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1 primlendi. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 1.1; Şanghay Bileşik Endeksi ise yüzde 3 artış kaydetti. Şanghay Endeksi bugün son 1 yılın en büyük kazancına imza attı. ABD'de 10 yıllık hazine kağıtlarının yetirisi 7 baz puan yükselerek yüzde 2.22'den fiyatlandı; bakır ise yüzde 2.2 arttı. Euro, dolar ve yen karşısında yüzde 1.1 değerlendi.

Avrupa Birliği'nin Ekonomi ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, borç krizinin çözümüne ilişkin karar yaklaşıldığını açıkladı. Avrupa Kurtarma Fonu'nun (EFSF)genişletilmesini tek oylamayan ülkesi Slovakya, dünkü başarısız oylamanın ardından, ikinci kez oylamaya gidecek. Euro Bölgesi liderleri bu hafta Kasım sonu itibariyle bankaların yeniden sermayelendirilmesine ilişkin bir yol haritası açıklayacaklarını söyledi.

Şu an risk iştahının açık olmasının 2 sebepten kaynaklandığını belirten ING Groep NV'nin kıdemli faiz stratejistlerinden Alessandro Giansanti, bu sebepler arasında bankaların yeniden sermayelendirilmesi ve EFSF'nin genişletilmesine ilişkin beklentileri saydı.

Fiat SpA ve Daimler AG, Avrupa'daki otomobil üreticileri arasındaki kazanca öncülük ederek yüzde 4'ün üzerinde yükseldi. İngiltere'nin en büyük lüks mal üreticisi  Burberry Group Plc.'nin satışlarının beklentileri aşmasıyla yüzde 2.9 değerlendi. S&P 500 Endeks vadelilerindeki yükseliş, ABD'deki hisselerin 3. gününde de değer kazanacağının sinyalini verdi.