Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Akenerji Elektrik Üretim A.Ş, iştiraki Egemer Elektrik üretim A.Ş'ye ait Egemer Erzin Kombine Çevrim Doğalgaz Santrali projesi için 651 milyon dolar kredi sağlandığını duyurdu.

Akenerji'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Şirketin iştiraki Egemer Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne ait Egemer - Erzin Kombine Çevrim Doğalgaz Santrali Projesi için 12 yıl vadeli kredinin, Garanti Bankası, Yapı Kredi ve Vakıflar Bankası'ndan oluşan Bankalar Konsorsiyumu tarafından proje finansmanı olarak sağlandığı ve buna ilişkin sözleşmelerin yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, ''Kredi sözleşmesi kapsamındaki dokümanların imzasını takiben İştirakimiz Egemer Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Hatay ili Erzin İlçesinde kurulacak olup yaklaşık 900 MWm/882 MWe kurulu güçte planlanan Egemer Kombine Çevrim Doğalgaz Santrali projesi için Mühendislik Tedarik ve İnşaat (EPC) müteahhidimiz olan GE Energy Products France SNC - Gama Ltd - Gama Güç Sistemleri Mühendislik ve Taahhüt A.Ş.-General Elektrik Ticaret ve Servis A.Ş. Konsorsiyumu'na sahaya girerek işe başlanması talimatını vermiştir'' denildi.