Advertisement

Ali Bey, 2012 yılı ekim ayında SSK'dan emekli aylığı bağlandı. Ancak aylık bağlama karar örneğinde gördüm ki, 2003 yılında 360 günüm varken 62 yazılmış, 4.797.180.304 lira yıllık kazancım varken de sadece 563.693.671 lira yazılmış. Unkapanı'na itiraz ettim, "Düzelttik" dediler ama bu sefer de emekli aylığım artması gerekirken düştü. Anlayamadım, oradaki memura, şefe, müdüre gidip "Bu nasıl olur?" diye sordum. Cevap veremediler. "Bunu Ankara'ya sor. Hesaplamayı biz yapmıyoruz, bilgisayar yapıyor, biz sadece verileri giriyoruz" dediler. Bu nasıl olabilir Ali Bey, mantığım, aklım almıyor. Veysel TÜRK
Veysel Bey, gönderdiğiniz her iki aylık bağlama karar örneğini inceledim, gerçekten çok ilginç. 2003 yılı gün sayısı kazancınızın eski halinde (eksik girildiği durumda) aylığınız daha yüksek, 2003 yılının gün sayısı ve kazancı yükseltildiğinde ise aylığınız düşmüş. Yine baktım anlamlandıramadım, zira aylık bağlama karar örneklerinde A2 döneminde, eski günlük kazanç 22.21 lira, yeni günlük kazanç 22.68 liraya çıktığı ve ABO oranı da aynı dönem için yüzde 53'ten 55'e çıktığı halde emekli aylığınız düşmüş. Normal şartlarda bu mümkün değil. SGK'nın bilgisayar programı hatalı mı yazılmış yoksa sistemleri mi öyle yazılı? Siz SGK Sigortalı Emeklilik Dairesi Başkanlığı Mithatpaşa Cad. No: 7 Sıhhiye-Ankara adresine durumu anlatan bir dilekçe yazıp cevabını bekleyin. Cevap olumlu olur aylığınız artarsa ne âlâ, artmazsa durumu bana bildirin. Detaylı inceleyelim.


Beyoğlu'nda polisleri unutmuşum

Dünkü "Beyoğlu'nda yaşamak artık korkutmuyor" yazımdan sonra polis kardeşlerimizden aşağıdaki mesaj geldi. Haklarını yemiş, onları unutmuşum. Özür dilerim.
"Merhaba Ali Bey; Bugün yazmış olduğunuz Beyoğlu'nda yaşamak artık korkutmuyor' başlıklı köşe yazınızı okudum. Yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum ancak yazınızda Beyoğlu'nda güvenle gezilmesi için gece gündüz, yaz kış canla başla görev yapan emniyet mensuplarından hiç bahsetmemişsiniz. Bu durumun oluşmasında hiç mi katkıda bulunulmamış? Beyoğlu Belediyesi'nin katkıları olduğu kadar emniyetin de bir o kadar emeği var. Görmezden gelmeyelim lütfen... "