Advertisement

Ali Bey, Sosyal Güvenlik Merkezi Konak'da benim kadar işlem bilen yok. Bir senedir yurtdışı borçlanmada mükellefimin işlemlerini yapmak için gidip geliyorum. Konak Yurtdışı Borçlanma servisine bir el atın. Gören duyan yok herkes akşam beş olsa da eve gitsek modunda çalışıyor. Son bir senede Yurtdışı Borçlanma servisinde 3 tane şef değişikliği yapıldı. Gelen üç şef de konunun dışında yurtdışı borçlanma işlemlerine vakıf olmayan kişiler olduğu için kurumda işler yürümüyor. Konak, merkez dışında diğer ilçelerde yurtdışı borçlanma işlemini almıyor. İşi bilen ise sadece soyadını bilmiyorum Rahmi Bey adlı bir memur, herkes işlemleri ona soruyor O da işi bilen benim ama başkaları şef olmuş, müdür olmuş küskünlüğü içinde. Her gelen şefin önünde bir yığın dosya hepsi de 'Rahmi Bey'e soralım' diyor. Mesela, mavi kartlı Türk vatandaşı olmayan mükellefimin ret işlemini 6 ayda tarafıma verdi.
28 Aralık 2012'de verdiğimiz yurtdışı borçlanma işlemine bugün gittiğimde daha bakamadıklarını 28.12.2012'de verilen 400 dosya olduğunu ancak mart ayı sonuna yetiştireceklerini söylediler. Belgelerimizin arasında emniyetten alınmış yurda giriş-çıkış belgesini koydurttukları halde bir de 'Biz emniyete yazalım gelecek cevaba göre işlem yaparız' deyip işleri iyice uzatıyorlar ki bu yaptıkları SGK genelgesine aykırı. Ali Bey böyle şey olur mu? Eleman yetmiyorsa personel versinler. İsmi Saklı
Sayın okurum, geçen sene ile bu sene arasındaki tek fark var. Geçen sene İzmir SGK İl Müdürü Mustafa Keskin idi ama SGK'ya genel müdür olarak gideceği sırada Ankara'dan yediği (hem de dostlarım dediği kişilerden) bir kazık sonrasında istifa edip gitti. Şimdi Adana'da daha çok başarılı olacağı bir iş yapıyor. Atalarımızın güzel sözleri var bunlardan buraya uyanı da 'At sahibine göre kişner' sözüdür. Bu sebeple mevcut İzmir yönetimi ile bu işin gitmeyeceğini artık sağır sultan bile biliyor. İzmir'in durumu hakkında söz artık sizlerde sık sık Ankara'ya özellikle de Bilgi Edinme Kanunu aracılığıyla işinizin akıbetini sorun ki Ankara'dakiler İzmir'in ve İzmirlilerin halini öğrensinler ona göre de çare üretsinler. Tavsiyem, http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/tr/e_sgk/dig er_uygulamalar/bilgi_edinme/index.html?CS RT=7903191814436917851 linkinden veya SGK ana sayfasının en altındaki 'bilgi edinme' bölümünün devamından gerek yazılı gerek elektronik ortamda işlerinizin akıbetini sorun. Sorunuza yasa gereğince en geç 15 gün içinde cevap verilmesi gerekir.