Advertisement

Hafta sonu ABD Başkanı Obama'nın Müslüman dünyasının imajını ABD de iyileştirmek amacıyla başlattığı "Küresel Girişimcilik Zirvesi'nin" ikincisi VVashington'ın ardından İstanbul da yapıldı. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, "Demokrasi için girişimci önemli" mesajını verdi. Dünyanın her tarafından girişimciler Türkiye'ye akın ederlerken Abraaj Capital gibi şirketler yönetim kurullarını İstanbul da yaptılar.

GARANTİ DEUTCHE BANK'I GEÇİYOR
Gelişmekte olan ülkelerde "etkin girişimcileri" destekleyen Endeavor ise bunu fırsat bilip Türkiye'de 2. Gala gecesini düzenledi. Geçen yılın Endeavor ödülünü alan Fiba Holding patronu Hüsnü Özyeğin'in konuşmasında dediği gibi "2013'de yüzde 1 'in altında büyümesi öngörülen AB'de umut girişimcilerde."
27 yılda 50 bin kişiye istihdam sağlamış olan Hüsnü Özyeğin, bu sayıyı çarpanlarla artırmak için Özyeğin Üniversitesi'nde 'Girişim Fabrikası'nı kurmuş. Bu yılın ödülünü Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'e verirken, "Her gün baktığım Bloomberg ekranında Garanti Bankası Deutche Bank'ı geçiyor. Ferit'in yönetimdeki istikrarı ve seçtiği insan kaynağı ile Garanti Bankası dünya standartlarında bir parlayan yıldız oldu. Ferit, Garanti Bankasını Türkiye'nin en başarılı bankası haline getirdi" dedi.

 

Lodhi: Türkiye için iyimserim
Galada Dubai merkezli 7 milyar dolar yöneten girişim sermayesi Grubu Abraaj Capital'in Asya CEO'su Omar K. Lodhi ile de sohbet ettim. Lodhi, "Sağlıkta Türkiye'ye yabancı ilgisi artıyor. Abraaj olarak 5 yıl önce Acıbadem Hastanesi'ne yatırım yapmış olmaktan memnunuz. Cari açığınız dolayısıyla Türkiye riskli görülüyor. Ama ben iyimserim. En kötü senaryoda dünyada merkez bankaları daha fazla para basacaklar ülkeler de bu para üzerinde oturamayacakları için bu para Türkiye gibi ülkelere akacak" dedi.