Advertisement

Değerli dostlar, İMKB'nin "kör havuz"
uygulamasından önce ve sonra defalarca "yapmayın" diye uyarmış ve olanları da net bir şekilde "korunmanızı" önererek paylaşmıştım...
Geldiğimiz noktada durum çok açık: Türkiye'yi kör ettiler, çakıyorlar, alıyorlar, sonra yine çakıyorlar! Sahibi olmayan piyasa oyna istediğin gibi!
Bu noktada "cuma günü olanları" anlamak adına kasım sonuna dönmek ve "o dönemde yapılanlar" sonrası yazdığım yazıdan bir bölümü aktarmak istiyorum:

"...TÜRK Borsası 70.000 üstünden % 10 düştü ama kimin sattığını göremedik! Nasıl görelim, hepimizi kör ettiler! Bu köşede ve TV programlarımda kendimi parçaladım, "Yapmayın, mal satmak isteyen yerli ve yabancıların önünü açarsınız" diye... Dinlemediler, İMKB'yi kör ettiler! Ne oldu? Hani daha çok mal alırdı yabancılar?.. İMKB yönetimi 2001 krizi sonrası Türkiye'de Derviş'ten sonra atılan en yanlış adımı atarak, bilerek-bilmeyerek, Türk borsasının bacağına ve Türk halkının göğsüne kurşun sıktı! Piyasa kör, kimse kimin alıp-sattığını görmüyor, birileri habire mal satıyor... İMKB, bu düzenleme yapılana kadar DOW'un % 22 üstünde olumlu yönde ayrışmıştı, şimdi DOW'dan kötü duruma düştü. DOW düşmüyor, İMKB % 10 çakılıyor! Ne olacak ki; daya malı gitsin, nasıl olsa kimse kimin sattığını bilmiyor...Türk hükümetine buradan bir kere daha sesleniyorum; durdurun bu yanlışı! Durdurmazsanız başımıza özellikle Ortadoğu'da restleştiğimiz ülkelerin küresel sermayeleri tarafından planlanacak çok kötü şeyler gelebilir... Satacaklar, yapmayın dedim, sattılar! Şimdi tekrar ediyorum: Eğer spekülatif bir atak planlıyorlarsa ve bunu tam da seçim öncesi yapmak isterlerse; onlara yol açıyorsunuz! Sermaye piyasamız öyle bir hale geldi ki; Türk hükümetine, Türk devletine-milletine zarar vermek isteyenler için "altın fırsatlar" sunuyor! Düzeltin bunu! Mavi Marmara'yı veya başka bir Türk unsurunu vurmaya gerek yok, sermaye piyasamız açık hedefhaline
geldi... "

Değerli dostlar, bu yazıyı kasım sonunda yazmıştım... Şimdi temmuz ayına dönelim ve düzenleme yapılmadan yazdıklarımı alıntılarla paylaşalım, bakın neler yazmışım:

"...Bildiğiniz gibi Türk borsasındaki sistem, alanı-satanı-takası çok detaylı gösteren bir yapı! Kim, nereden, ne alıyor, kaça alıyor, takasında ne kadar var gibi detaylar son noktasına kadar servis ediliyor... Son derece sağlıklı ve şeffaf piyasa olma yolunda üzerinde çok çalışılmış, çok acılar yaşanarak elde edilmiş bir ortam... İşte değiştirilmek istenen de bu! İMKB yönetimi, 'dünya bilgi çağına giderken' bilgiyi daha da artırmak ve piyasayı daha şeffaf hale getirmek yerine; 'amatör yatırımcıyı' kör edecek şekilde 'paylaşımı' kaldırmak ve 'alanı-satanı-mal sahibini' bilinmez hale getirmek istiyor! Yılların birikimini yok edip yabancıların ve büyük para-mal sahiplerinin hareketlerinin 'piyasa tarafından görünmez' hale getirilmesine çalışıyor! Söylemleri de çok ilginç: Yabancılar istiyor! Aslında kötü niyetli olduklarına veya gerçekten yapmak istediklerine de inanmıyorum; küresel sermayenin baskısı altındalar. Piyasa zirvede, yabancılar 'boğazına kadar malda' ve 'nereden ne aldıkları-ne sattıkları-ne tuttukları' belli olsun istemiyorlar! Çakıp gitmek için böyle bir düzenlemeye ihtiyaçları var! Önümüz referandum ve seçim! İMKB şimdi bu özelliğini kaybetmek üzere... Aynısını daha önce Yunanistan'da yaptılar ve Yunan halkını soydular! Böyle bir yapıya izin verilirse daha doğrusu 'var olan mükemmel yapı' bozulursa, aynen 2001 krizinde olduğu gibi 'siyasi tercihlerimizi kökten değiştirecek' finansal dalgalara maruz kalabiliriz... Önümüzdeki günlerde içeride ve dışarıda var olan yapıyı değiştirmek isteyenler; 57. Hükümeti 'götüren dalga' benzerini yaratmak isteyebilirler! Dikkatli olmamız ve özellikle amacı farklı olan ama sonuçları bizi etkileyecek 'finansal kırılmalara' karşı tedbirli olmamız gerekli... 57. Hükümet 'yıkılan finansal kuleler' altında kaldı! Türkiye'nin son 60 yılı şu tezi kanıtlıyor: Siyasi tablodaki 'büyük paradigma kaymaları' ekonomik-finansal tabanlı gelişmeler sonrası ortaya çıkıyor, buna askeri müdahaleler de dahil... Şimdi 'aynı değişimi isteyenler' bu ipe sarılabilirler. Türk ekonomisini düzenleyen resmi kurumlar dikkatli olmalı..."

Değerli dostlarım, bu yazılar sonrası size bir İMKB grafiği göstermek istiyorum, lütfen "kör havuz" uygulaması sonrası olanlara dikkat edin. Bir de bilgi vereyim; İMKB kör havuza geçtikten sonra dünya piyasaları "zirve" yaptı, bunun anlamı da çok açık; Türkiye'nin "olumsuz" olmasını gerektirecek bir durum yok!


Sonuç: Daha fazla yazmama gerek var mı? Türkiye'ye yönelik finansal manipülasyon başladı! SIKI DURUN!