Advertisement
İSTANBUL FİNANS MERKEZİ OLUYOR ABONE OL

Halk Bankası'nın, Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olduğunu belirten Taşkesenlioğlu, müşteri ve ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunmaya devam etiklerini aktardı.

Taşkesenlioğlu, Halk Bankasının daha iyi noktalara gelebilmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"2015 yılının ilk çeyreği itibariyle toplam aktiflerimizi 161.2 milyar liraya çıkararak toplamda 3 aylık dönemde yüzde 3.8 artış elde ettik. Toplam kredilerimizi, 2014 yılı sonuna göre yüzde 6.3 artırarak 143 milyar liraya yükseltip odak noktamız olan KOBİ Bankacılığı alanında da büyümemizi sürdürdük. KOBİ kredilerinin de dahil olduğu ticari kredilerimizde yüzde 6.9 artışla 81.8 milyar lira seviyesine ulaştık. Bu çalışmalarımız neticesinde bankamızın ilk çeyrek karı, 584 milyon lira olarak gerçekleşti."

Taşkesenlioğlu, Doğu Anadolu Bölgesi'nde de vatandaşlara önemli ticari imkanlar sunduklarını dile getirerek şunları söyledi:

"KOBİ'lere kullandırılan nakit kredilerde yıllık bazda yüzde 34 artış sağlanarak ilk çeyrekte 347 milyon liraya yükseldi. Aynı dönemde bölgenin toplam mevduatı yıllık bazda yüzde 58 artarak 392 milyon liraya, toplam nakdi kredileri ise yüzde 41 artışla 533 milyon liraya ulaştı. Bölgemize olan destek, yılın ikinci çeyreğinde de artış gösterecek. Bankamıza yeni başarılar kazandırmak ve müşterilerimizin ihtiyacına çözüm bulmak için var gücümüzle devam edeceğiz. Bu doğrultuda ekonomimizin büyümesi ve ülkemizin ekonomik hedeflerine ulaşmasında önemli rol oynayan siz iş ortaklarımızla daha yakın çalışacağımıza inanıyoruz."

AA