Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Stratejist Cüneyt Paksoy son dönemde dünya gündeminin de üst sıralarında yer alan sanal para birimlerine dair uyarıda bulundu.

Bloomberg HT'de Ali Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Paksoy "her bir sanal paranın dünya gayri safi milli hasılasında öne çıkan firmaların değerlerine, hatta ülkelerin değerlerine yaklaşması artık bu çılgınlığın ne boyutta olduğunu gösteriyor" dedi.

ABD SPK'sının da sanal para birimleri konuda uyarıda bulunduğuna dikkat çeken Paksoy "Uyarılar artık üst düzeyde geliyor. Her bir para biriminin şirket değerlerinin üzerine çıkması ve ülkelerle yarışıyor olması bu çılgınluığın boyutunu bizlere gösteriyor." dedi.  

Paksoy bu durumun hiç sağlıklı olmadığını belirten Paksoy "Düşmekte de yarışma dönemi başlatırlarsa şaşırmayacağım. Çünkü kiminle tartışırsak tartışalım ortak kaygılarımız 3 noktada birleşiyor; 1.si arkasında duran bir otorite yok, regülasyon asla yok, Borsaya açıldılar ama hukuki altyapı yok. Bunlar olmadıkça her an bir kırılma yaşama riski 2018'de devam edecek" değerlendirmesini yaptı.