Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

ABD ve Almanya'da da politika yapıcılar kara para aklama ve diğer suçlara karşı daha sıkı regülasyonlar getirmek için çaba gösteriyorlar.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu başkanı bugün parlamentoda soruları yanıtlarken, "(Hükümet) yerel sanal para işlemi yapan kuruluşların hepsini ya da sadece yasaları ihlal edenleri kapatma seçeneklerinin her ikisini de düşünüyor" dedi.

Kore Merkez Bankası Başkanı Lee Ju-yeol ise düzenlediği basın toplantısında, "Kripto para yasal bir para türü değildir ve şu anda böyle muamele görmemektedir" dedi.

FİYATLAR HIZLA DÜŞMÜŞTÜ

Güney Kore'nin geçen hafta yerel sanal para işlemcilerini kapatabileceğini açıklaması üzerine bu piyasada fiyatlar hızla düşmüştü. Bitcoin sadece dün yüzde 18 değer kaybetti.

Tüm ülkelerdeki düzenleyici kurumlar, kripto paraların yarattığı riskler karşısında nasıl önlem alınacağını tartışıyorlar. Dünyadaki en popüler sanal para olan Bitcoin geçen yıl yüzde 1,700 oranında değer kazandı.

Hükümetin politika koordinasyonundan sorumlu bakan Hong Nam-ki, kripto para konusunda hükümette çelişen görüşler olduğunu ancak parlamentonun bugün yapacağı görüşmeler sonunda bu konuda benimsenecek regülasyonlar hakkında bir karar alacağını söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Lee, "Sanal paralara uzun vadeli bir açıdan bakmaya başladık çünkü merkez bankaları ileride dijital para çıkarabilirler. Böyle bir çalışma Uluslararası Ödemeler Bankası tarafından başlatıldı ve biz de bu çalışmanın içindeyiz" dedi.

haberturk.com