Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin madencileri, sanal paradaki kayıpların Bloomberg New Energy Finance'e göre sadece sektörün en verimli üreticileri dışında herkesin karlarını silmesiyle birlikte önemli bir hesaplaşmayla karşı karşıya.

Beijing'de Bloomberg New Energy Finance analisti Sophie Lu, Bitcoin'un 6 bin dolarlı seviyelere gerilemesi sonrasında, sadece kwh başına yaklaşık 6 cent ya da altında elektrik erişimi olan, çok ucuz maliyetli madencilerin kar edebileceğini belirtti.

Lu'ya göre Bitcoin birkaç hafta boyunca daha bu seviyelerde (6 bin) kalırsa yüksek faaliyet maliyetli madenciler piyasayı terkeder.

Sektörün en verimli üreticilerinin 3,000 dolara kadar devam edebileceğini belirten Lu, “Şu anda kesinlikle zararda olan bazı madenciler var.” dedi.

Singapur merkezli kripto para yatırım şirketi FBG Capital kurucu ortağı Zhou Shuoji, “Şu anda madencilik ekipmanı alıyorsanız, artık karlı olmaz.” dedi ve teorik olarak fiyatın yeni bir Bitcoin üretme maliyetine yaklaştıkça destek bulması gerektiğini ekledi.

Buna karşın Bitcoin'un fiyatı aynı zamanda bir talep fonksiyonu ve mevcut durumda küresel çaptaki sıkı regülasyon endişelerinin yatırımcıları ürkütmesi nedeniyle görünüm güçlü değil.