Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin, ABD menkul kıymetler düzenleyici kuruluşu SEC'in kripto paralar için sektörü yok etmeye yönelik tedbirler yerine daha sıkı denetleme çağrısında bulunmasının traderları biraz rahatlatması ile birlikte yükselişini ikinci güne taşıdı ve 8,500 dolara doğru tırmandı.

En büyük dijital para Bitcoin yaklaşık iki haftadır ilk kez iki gün art arda yükseldi ve yüzde 8.7 değer kazanarak new York saati ile 07:58'de 8,437 dolara çıktı. Diğer kripto paralardan Ripple, Ethereum ve Litecoin en az yüzde 5 değer kazandı ve Goldman Sachs Group Inc.'nin sanal paraların gelecek olan bir sarsıntıdan kurtulamayacağını kaydettiği raporuna karşın zeminlerini korudu.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyon ve Secucrities and Exchange Commission'ın (SEC) başkanları, kanun koyucuların federal kuruluşlara Bitcoin'in spot piyasası ve bağlı online işlem platformları üzerinde karar alma yetkisi verecek bir yasa geçirmek zorunda kalabileceklerini söyledi.

Tel Aviv'de Döviz traderı eToro'nın piyasa analissti Mati Greenspan, "Piyasa bariz bir şekilde daha sert bir açıklama karşılaşabileceği endişesi taşıyordu," dedi ve "Aslında, başanlaar oldukça yumuşaktı ve önceki mesajlarına paralel açıklamalarda bulundular" şeklinde görüş bildirdi.

Büyük kripto paralar Salı günkü kazançlarını korudu. Son 24 saatte, piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para,  Coinmarketcap.com'un fiyatlarına göre, ortalama yüzde 24 civarında arttı.