Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Maliye bakanlarının vergi kaçakçılığına önlem almak için bu hafta Buenos Aires'te bir araya geleceği toplantıda, Bitcoin gibi kripto paraların gündeme alınması bekleniyor.


G-20 ülkeleri, kripto paraların, "para" değil "varlık" olduğu görüşünde fikir birliğine varıyor. Bu, Bitcoin işlemlerinin sermaye kazanç vergisine dahil olması potansiyelini taşıdığı anlamına geliyor. Bloomberg tarafından ulaşılan G-20 bildiri taslağına göre, kripto paralar "para birimlerinin niteliklerinden yoksun". G-20 bakanları, salı günü tüm öğleden sonra bu konuyu konuşmak için bir araya gelecek.


Finansal İstikrar Kurulu'nun standart komitesine başkanlık eden Hollanda Merkez Bankası (DNB) Başkanı Klaas Knot, "Dijital para birimlerine, kripto varlık ya da kripto jeton diyebilirsiniz ancak kripto para olarak isimlendiremezsiniz." diyerek, "Dijital para birimlerinin hiçbiri paranın ekonomideki 3 görevini yerine getirmiyor" açıklamasını yaptı.


İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney tarafından başkanlık edilen Finansal İstikrar Kurulu, Bitcoin gibi kripto paraların hızlı büyümesine dair Pazar günü uyarılarda bulunmuştu ve Bitcoin'in finansal sisteme bir gün tehdit oluşturabileceğini kaydetmişti.