Advertisement
SEYAHAT ABONE OL

İskandinavya'nın en güzel ülkelerinden biri Finlandiya, aynı zamanda dünyanın en güzel buz otellerinden birine de ev sahipliği yapıyor.

"Kardan kale" olarak da anılan Finlandiya'daki otelin temasını çizgi film karakterleri oluşturuyor. Her yıl yeniden inşa edilen buz harikaları arasında bir şapel, restoran ve otel bulunuyor. Ancak bunlar sadece her yıl sabit kalan eserler. Dekorların boyutu, şekli ve yapısı her yıl yeni bir temayla yeniden doğuyor. Bu yılın teması ise çocukluğumuzun ve bazılarımız için güncelliğini hep koruyan kahramanları olan çizgi karakterler.



Doğal karın tek başına fazla yumuşak olmasından ötürü kalenin inşasında deniz suyu ve buz kütleleri gibi özel kar kullanılıyor. İdeal şartlarda bu harikaların korunabilmesi ise içerideki ısının -7 derece ve altında tutularak sağlanıyor.

Bu ay İngiliz Telegraph gazetesinde de yer verilen buz harikasının içinde en çok sevilen çizgi karakterlerin kardan heykelleri, oymalarla ve ışıklarla süslenmiş halde seyahatseverleri ağırlıyor.



180 kişiye hizmet verebilecek kapasitesindeki kardan restoranda konuklar, buzdan masalarda öğle yemeklerini ya da akşam yemeklerini yiyebiliyor. Her masanın yanında bulunan farklı bir çizgi karakter de yemeğinize eşlik ediyor. Salonun sonunda ise Buz Devri'nin mamut karakteri yer alıyor.

Restoran ve barın sıcaklığı hiçbir zaman -5 derecenin altına düşmüyor; böylece yemekler sanıldığı gibi soğuk da kalmamış oluyor.

Kardan kaledeki seyahatini daha uzun tutmak isteyenler için ise Buz Oteli hizmet veriyor. Otelde balayı odasından, kral dairesine; tek ve iki kişilik odalardan, 5 yataklı aile odalarına kadar birçok seçenek sunuluyor.



Bu yılki kardan kalenin hazırlıklarına 3 Aralık'ta başlandı ve kale Ocak'ın sonu itibariyle hizmete açıldı.