Advertisement

Bloomberg HT'deki Devre Arası programında İpek Kaplan'ın sorularını yanıtlayan Kaybedenler Kulübü filminin yönetmeni Tolga Örnek, daha önce İstanbul'la ilgili bu tür film çekilmediğini ve filmin bu kadar beğenileceğini tahmin etmediğini söyledi.

Yönetmen, 90'lı yıllarda efsane haline gelen radyo programı Kaybedenler Kulübü'nden yola çıkarak aynı adla çektiği filmle ilgili olarak izleyiciden alınan tepkilerin çok olumlu olduğunu söyledi. Örnek, "Filmle ilgili olumsuz çok az tepki var ama genelde izleyenlerin yüzde 80'i filmi beğenmiş. Bu çok önemli. Ben filmin bu kadar beğenileceğini tahmin etmiyordum" dedi.

"İSTANBUL'UN ÇOK RENKLİ YÜZLERİ VAR, FİLM BUNU ANLATIYOR"

Projenin izleyiciler kadar kendisini de çok etkilediğini de belirten Örnek, Türkiye'de daha önce bu tür film çekilmediğini söyledi. Ünlü yönetmen, "Türkiye'de de böyle hayatlar var. Böyle insanlar var. Ayrıca Kadıköy'le ilgili, İstanbul'la ilgili olarak daha önce böyle bir film çekilmemişti. Özellikle İstanbul'un çok farklı yüzleri var, film de bunu anlatıyor" dedi.

"CİNSELLİK SAHNELERİ AYRILIK SAHNELERİ KADAR GEREKLİYDİ"

Başrollerini Nejat İşler, Ahu Türkpençe, Yiğit Özşener'in paylaştığı filmin çok konuşulan cinsellik sahneleriyle ilgili olarak ise Örnek, "Kapalı sette 6 kişiydik ve orada iş yapıyorduk. Hikaye için bu sahneler ayrılık sahnesi kadar gerekliydi. Ama biz bunu ön planda tutmak için çaba sarf etmedik. Zaten film vizyona girdikten sonra bu sahneler konuşulmadı" dedi.

Örnek, İpek Kaplan'ın filmde yaşanan aşktan yola çıkarak sorduğu "Romantizm neden öldü?" sorusuna, "Çünkü para odaklı olmaya başladık. Paranın tek başarı ölçüsü olduğu bir dönemdeyiz, bu beni çok rahatsız ediyor. İkincisi de hoşgörü. Bizim gibi düşünmeyen insanlara hoşgörümüz azaldı" diyerek yanıtladı.

Haziran'da aksiyon-gerilim tarzı bir film çekeceklerini söyleyen ünlü yönetmen filmin çekimlerin Haziran'da başlayacağını da sözlerine ekledi.