Advertisement

(14:30'da güncellendi)

ABD hisse senedi vadeli kontratları, Çin devlet medyasının ticaret anlaşmazlığında daha sert bir tutumun sinyalini vermesiyle Avrupa hisselerindeki düşüşü takip etti. Dolar yükseldi, ABD Hazine tahvili faizleri sabit kaldı.

S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq endeks vadelilerinin tamamı dünkü yükseliş sonrasında ABD'de düşüşle açılışın sinyalini verdi. Stoxx Europe 600 Endeksi dört günden bu yana ilk kez düştü. Çin'de hisse göstergesi, Çin medyasının ülkenin ticaret görüşmelerini devam ettirmeye ilgisinin olmayabileceğini söylemesinin ardından erken işlemlerde yüzde 2.5 düştü. Dolar karşısında halihazırda beş ayın düşüğünde seyreden yuan kayıplarını artırdı. Japonya hisseleri yükseldi, Güney Kore ve Hong Kong hisseleri geri çekildi. İspanya'da 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi rekor düşüğe indi.

Traderlar, Çin'in resmi haber ajansı Xinhua Haber Ajansı ve Çin Komünist Partisi'ne yakın People's Daily'nin aktardığı “Taoran Notları” blog yazısındaki yorumların ardından ticaret anlaşmasına yönelik beklentilerini yeniden değerlendirdi. Yazıda, ABD'nin “atmosferi bozman için oyun oynadığı” söylendi. Görüşmelerin durduğuna dair işaretlerin de etkisiyle dikkatler, gelecek ay Japonya'da gerçekleşecek G – 20 toplantısına yoğunlaşacak.

Demir cevheri yaklaşık beş yılın en yüksek seviyesine ulaştı, ham petrol fiyatları yükseldi. Sterlin, İngiltere Başbakanı Theresa May'in görevi bırakmak için belli bir zaman belirlenmesini kabul etmesinin ardından zayıfladı.

Hisse senetleri

Stoxx Europe 600 Endeksi, New York saatiyle 06:46'da yüzde 0.7 düştü.
S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 0.5 geriledi.
MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi yüzde 0.2 azaldı.
İngiltere'de FTSE 100 Endeksi yüzde 0.3 düştü.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 tırmanarak 21 haftadan uzun bir sürenin yükseğini gördü.
Euro/Dolar paritesi yüzde 01. düşüşle 1.1168'den işlem gördü.
Sterlin yüzde 0.3 düşerek 1.2754'ten alıcı buldu.
Japon Yeni yüzde 0.2 değer kazanarak dolar karşısında 109.65 seviyesine geldi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan azalarak yüzde 2.38 oldu.
Almanya'da 10 yıllıkların faizi 1 bp azalarak eksi yüzde 0.11 ile iki yıldan uzun bir sürenin en düşüğünü gördü.İngiltere 10 yıllıklarının faizi 4 bp azalarak yüzde 1.038 ile altı haftadan uzun bir sürenin en düşük seviyesine indi.
Japonya 10 yıllıklarının faizi 1 bp artarak eksi yüzde 0.052 oldu.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 1 değer kazanarak varil başına 63.50 dolar ile iki haftadan uzun bir sürenin en yüksek seviyesinden işlem gördü.
Altın yüzde 0.1 düşüşle ons başına 1,285.15 dolar oldu.
Bloomberg Emtia Endeksi yüzde 0.05'ten daha az düştü.

(14:30'da güncellendi)