Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:59'da güncellendi)

ABD hisseleri yükselişi dördüncü güne taşırken, Avrupa hisseleri merkez bankasının tahvil alımı yapması ve şirket karlının olumlu gelmesi ile yükseldi. Euro gerilerken, altın fiyatları emtiadaki yükselişe öncülük etti.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 14:05'te yüzde 1.6 yükseldi. Stoxx Europe 600 ise yüzde 2.1 artış sağladı. Bloomberg Emtia Endeksi yüzde 0.6 yükselirken, altın fiyatları 5 haftanın yükseğine çıktı. Euro dolar karşısında yüzde 0.5 düşüşle 1.2734 dolar oldu. Volatilite Endeksi son dört günde toplam yüzde 38 düştü.

Reuters gün içinde Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) şirket tahvilleri alma kararını Aralık'a kadar netleştirebileceğini aktarırken, konuya vakıf AMB kaynakları iddiaları yalanlayarak bankanın şu an böyle bir düşüncesi olmadığını dile getirdi. AMB ayrıca gün içinde ipotekli İtalya tahvili alımı yaptı.

Apple, tatil çeyreği için gelir tahmininin analistlerin beklentilerini aşmasının ardından değer kazanırken, İsveç'in en büyük mortgage bankası Swedbank, düşük faiz ortamına uyum gösterebilmek için istihdamı azaltmayı planlıyor ve  İsviçreli ilaç üreticisi Actelion, tüm yıl için tahminini ikinci kez yükseltti. AMB, konu hakkında bilgiye sahip iki kaynağa göre, varlık alım programı dahilinde, dünün ardından bugün de piyasaya gierek, teminatlı İtalyan tahvilleri satın aldı. Kaynaklardan biri, satın alınan menkul kıymetler arasında, Intesa Sanpaolo SpA'nin ihraç ettiği tahvillerin de olduğunu kaydetti.

Londra'da Baring Asset Management Ltd. portföy yöneticisi James Buckley, "Dikkatler tekrar, kar sezonunun en yoğun dönemi yaklaştıkça mikroya, yani şirketlere dönebilir," dedi ve ""Bu çeyrek zor olabilir, zira küresel ve jeopolitik belirsizlik sürüyor, ancak rehberlik önemli olacak" şeklinde görüş bildirdi.

(21:59'da güncellendi)