Advertisement

Gelişmekte olan ülke hisse senedi piyasaları ABD'de iyi gelen istihdam verisinin küresel büyümeye dair iyimserlik oluşturmasıyla yükseliyor.

Tayland ve Güney Kore Borsaları bugünkü yükselişe öncülük ediyor. Tayland borsası ve para birimi yükselirken Kore borsası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin ülkenin kredi notunu yükseltmesiyle ralli yaptı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.5 artışla 2015 yılı Ağustos'tan beri en yüksek kapanışa ilerledi. Endeks bu yıl %12 yükseldi. Endeksteki 10 sanayi grubundan 9'u banka ve sanayi şirketleri öncülüğünde yükseldi. Tayland borsası %1.1 yükselerek Mayıs 2015'ten beri en yüksek güniçi seviyelere ulaştı.

Kore'de Kospi Endeksi ülkenin kredi notunun bir kademe artırmasıyla %0.4 yükseldi.

MSCI Gelişen Pityasalar Kur Endeksi geçen hafta %0.6 yükselmesinin ardından ufak değişim kaydetti. Endeks Cuma günü ABD'de tahminlerden iyi gelen tarım dışı istihdam verisinin Fed'in faiz artıracağı bekletisini tetiklemesiyle yükselişinin bir kısmını geri vermişti.

Bloomberg'in verilerine göre traderların Aralık için faiz artış beklentisi %37'den %47'ye yükseldi. Malezya ringiti %0.5 düşerken Hindistan rupisi %0.1 geriledi.