Advertisement

Gelişen ülke varlıkları 4. günde de ralli yaptı. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Güney Kore'nin notunu bir kademe artırmasıyla Kospi endeksi 9 aydaki en yüksek kapanışa ilerledi. Brent petrolün varil fiyatı 2 haftanın zirvesine yükselirken Tayvan doları en iyi performansı gösteren para birimi oldu.

MSCI Gelişen Ülke Kur Endeksi %0.1 arttı, endeks 3 Ağustos'tan beri %0.9 yükseldi. Tayvan doları %0.3 artışla bir yılın zirvesine çıktı, Güney Kore para birimi won %0.2 arttı.

Tayland bahtı %0.1 yükselirken Güney Afrika randı %0.3 düştü.

BorsaLAR

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.1 arttı, endeks 3 Ağustos'tan bu yana %3.3 yükseldi. Enerji şirketleri yükselişe öncülük etti.

Filipin borsası %0.7, Kospi borsası %0.4, Çin'de Şanghay borsası %0.3, Tayland'da SET Endeksi %0.3 yükseldi. Jakarta Bileşik Endeksi ve Tayvan'da Taiex endeksi ise %0.2 düştü.

Gelişen piyasalar İngiltere'nin AB'den ayrılmasının (Brexit) ardından gelen faiz indirimleri ve ek teşviklerden faydalanıyor. Fortress Capital Asset Management'ta yatırım danışmanı olan Geoffrey Ng, Brexit sonrasında gelişen piyasalarda daha fazla iyimserlik olduğunu belirterek "Pozitif ivmelenme 4. çeyrekte de sürebilir" dedi.