Advertisement

Güney Afrika randı para birimlerindeki yükselişe öncülük etti. Güney Kore won'u iki aydaki en büyük günlük düşüş sonrasında yükseldi. Filipin pesosu, ülkenin beklenenden hızlı büyüdüğünü gösteren veriyle yükseldi.

Dün akşam açıklanan Fed tutanaklarında "Üyeler genel olarak faizleri değiştirmeden önce, istihdam piyasasındaki ivmeyi ve ekonomik aktiviteyi ölçmek adına, daha fazla verinin toplanmasının akıllıca olacağı konusunda hemfikirdi." ifadesine yer verildi. Singapur'daki Skandinaviska Enskilda Banken'dan Sean Yokota "FOMC'nin tutanakları beklenenden daha güvercin tondaydı. Dudley'nin açıklamalarından sonra daha şahin bir Fed bekleniyordu ama tutanaklarda bunu görmedik" yorumunu yaptı.

Bloomberg'in verilerine göre vadeli kontratlar Fed'in bu yıl faiz artış ihtimalini %49 olarak fiyatlıyor. Dün bu oran %51'di.

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.3 yükseldi. Dün %0.5 gerileyen endeks aylık bazda ise %1.7 yüksek seyrediyor. Rand %0.7, won %1.5 yükselirken Malezya ringiti Brent petroldeki yükselişle %0.2 değerlendi.

Filipin pesosu %0.3 yükseldi. Açıklanan veriye göre ülke ekonomisi ikinci çeyrekte yıllık bazda %7 büyüdü. Bloomberg anketine katılan uzmanların beklentisi %6.6'ydı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.7 yükselişle 915.79 puan oldu. Endeks bu yıl %15 primli seyrediyor.

Hang Seng Endeksi %0.8 yükselerek 29 Aralık'tan beri en yüksek kapanışa ilerledi. Jakarta Bileşik Endeksi %1, Güney Kore ve Tayland Borsaları %0.5'er oranda yükseldi. Filipin borsası %0.1 değerlendi.