Advertisement

Asya hisse senetleri, petrolün boğa piyasasına girmesi ile birlikte enerji sektörü hisselerine alım gelmesi ve yenin dolar karşısında 100 seviyesinin altına güçlenmesi sonrası istikrar kazanması ile birlikte Japonya hisse senetlerinin değer kazanması sonrası yukarı yönde hareket etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Tokyo saati ile 09:04'te 139.59 seviyesine çıktı ve bu haftanın kaybını yüzde 0.3'e daralttı. Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısında 100.14 seviyesinde seyretmesi ile birlikte yüzde 0.4 yükseldi. Asya hisse senetleri, dünyanın önde gelen ekonomilerinden gelen durgun verilerin, merkez bankalarının teşvikler ve genişlemeci para politikaları ile destek sağlayacağı spekülasyonunu güçlendirmesinin sonrası, Şubat ayındaki en düşük seviyesinden yüzde 24 ralli yaptı. Fed'in Çarşamba günü açıklanan Temmuz ayı toplantı tutanakları, yetkililerin enflasyonda hızlı artış riski görmediklerini işaret etti ve bunun sonucu bu yıl faiz artırımı olasılığının yüzde 50'nin altına indi.

Sydney'de Rivkin Securities stratejisti James Woods, "Fed2in yakın bir zamanda faiz artırımayacağı her geçen gün daha da belirgin hale geliyor," dedi ve "Bu durum hisse senetlerine yardımcı olacak. Pozitif karlar ve emtiadaki güçlenme de hisseleri yukarı yönde destekleyecek" şeklinde görüş bildirdi.

Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.1 yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi de yüzde 0.1 tırmandı. Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi fazla değişmedi.