Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

ABD'de iki yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi, Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'ın 2016 yılında faiz artırımına gidilebileceği yönünde sinyal vermesi ardından, iki ayın zirvesine tırmandı.

ABD hazine tahvileri, Haziran 2015'ten bu yana görülen en kötü ayına yöneldi. Fischer'ın Pazar günkü açıklamasında 2016 yılında faiz artırımına gidilmesinin hala değerlendirildiğini belirtmesi, tahvil faizlerinin düşüşündü etkili oldu. New York Fed Başkanı William Dudley, günler öncesine piyasanın sıkılaştırmacı politika ihtimalini hafife aldığını belirtmişti. Öte yandan hedge fonları, dört aydan bu yana yukarı yönlü tahvil pozisyonlarında geçtiğimiz hafta en fazla kesintiye gitti.

Sydney'De Royal Bank of Canada kıdemli ekonomisti Su-Lin Ong, “En son açıklamalarda bulunan Fed yetkilileri, piyasanın yıl bitmeden faiz artırımına gidilmesine daha fazla ihtimal vermesi gerektiğini belirtti. Piyasalar buna uyun hareket etti ve faizler yukarı geldi. Piyasa açıkça Yellen'ın Jackson Hole'da benzer yorumlar yapabileceği konusunda tedbirli” dedi.

ABD 2 yıllık tahvillerin faizi, 23 Haziran'dan bu yana en yüksek olan yüzde 0.78'i görmesinin ardından, Bloomberg Bond Trader verilerine göre Tokyo saatiyle 13:31'de 3 baz puan yükselerek yüzde 0.77 oldu.