Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın bu hafta gerçekleştirilecek Jackson Hole sempozyumunda merkez bankasının 2016 yılı sonuna kadar faiz artırımına gideceğine ilişkin herhangi bir sinyal vermeyeceği yönündeki spekülasyonun etkisiyle, iki günlük yükselişini sona erdirdi.

ABD Doları, Yellen'ın Cuma günü Jackson Hole, Wyoming'de gerçekleştireceği konuşma öncesinde, G-10 paralarının çoğu karşısında geri çekildi. Dolar, Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fsicher'ın ABD ekonomisinin merkez bankasının hedeflerine yakın olduğunu ve Aralık ayına kadar gidilebilecek bir faiz artırımının mümkün olduğunu belirtmesi ardından Pazartesi günü değer kazanmıştı. Güney Kore Wonu, gelişen piyasa paralarının yükselişine öncülük etti.

Singapur'da Royal Bank of Scotland Group Plc stratejisti Mansoor Mohi-uddin, “Piyasa Yellen'ın Fed faiz artırımının zamanlamasına ilişkin sinyal vermesini beklemiyor. Bu durum, doların bu haftaki yükselişini sınırlayabilir fakat biz, Fed Başkan Yardımcısı Fischer'ın da belirttiği gibi güçlü bir dolar rallisinin geldiğini düşünüyoruz” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geçtiğimiz iki günde yüzde 0.6 artmasının ardından, Tokyo saatiyle 11:31'de yüzde 0.1'in altında yükseldi. ABD parası, yüzde 0.1 zayıflayarak euro karşısında 1.1324 seviyesinden işlem gördü ve yen karşısında fazla değişmeyerek 100.31'den alıcı buldu.