Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) 2016 yılında genişlemeci br politika izlerken Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin etkisiyle, yen karşısında bir aydan uzun bir sürenin ilk haftalık kazancına yöneldi.

ABD Doları, Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'ın geçtiğimiz hafta sonu Aralık ayına kadar faiz artırımına gidilebileceğini belirten politika yapıcıların arasına katılmasıyla, Başkan Janet Yellen'ın da Jackson Hole'de benzer bir duruş sergileyebileceğine ilişkin spekülasyonu tetiklenmesinin etkisiyle, dört haftalık düşüşüne ara vererek yükseldi. Yellen, 26 Ağustos Cuma günü Jackson Hole, Wyoming'de konuşma yapacak.

Doların yen karşısında bir aylık zımni volatilitesi Çarşamba günü Temmuz ayından bu yana görülen en yüksek seviyesine çıktı. Yen, BOJ'un yatırımcıları tahvil alımları ve eksi faizler konusunda hayal kırıklığına uğratması ardından, bu ay önemli paraların çoğu karşısında değer kazandı.

Tokyo'da Ueda Harlow Ltd. analisti Naoto Ono, “Doların yen karşısındaki zayıflığı, piyasaların ABD'nin 2016 sonuna kadar sıkılaştırmaya gideceğine ilişkin beklentilerdeki değişime göre pozisyon almasıyla, bir miktar değişiyor. Yellen'ın konuşması öncesi dolar alımının sert bir şekilde artacağını düşünmüyorum” şeklinde görüş bildirdi.