Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

ABD iki yıl vadeli hazine tahvilleri, Fed yetkililerinden gelen şahin yorumların 2016 yılında faiz artırımına gidileceğine ilişkin spekülasyonları güçlendirmesiyle, otuz yıllık tahvillere kıyasla 2008 yılının başından bu yana görülen en ucuz seviyesine geriledi.

Para politikasının görünümüne karşı uzun vadeli tahvillerden daha hassas olan iki yıl vadeli tahvillerin faizi, iki ayın en yüksek kapanışına hazırlandı. Fed'in bu yıl faiz artırımına gitme ihtimali, Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'ın 2016 yılında faiz artırımına gidilebileceğini belirtmesi ardından, bir hafta önceki yüzde 47'den yüzde 54 seviyesine yükseldi. Başkan Yellen, Cuma günü Jackson Hole, Wyoming'de konuşma yapacak.

Sydney'de Commonwealth Bank of Australia kdıemli tahvil stratejisti Jarrod Kerr, “Fed'in bu yıl faiz artırımına gitmesi ihtimal dahilinde; Aralık ayı Eylül'e göre daha olası. Kısa vadeli ABD tahvil faizlerinin 2017'de yukarı doğru bşir miktar hareekt alanı olacak” dedi.

ABD iki yıl vadeli tahvil faizleri, Bloomberg Bond Trader verilerine göre Tokyo saatiyle 13:43'te yatay seyrederek yüzde 0.77 seviyesine geldi. Ağustos 2018 vadeli yüzde 0.75 faizli tahvilin fiyatı 99 31/32 oldu.