Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Suudi Arabistan'ın enerjiden sorumlu bakanı Khalid Al-Falih, petrol üretiminin dondurulmasının, eğer olursa, "olumlu" olacağını kaydederken, üretimin azaltılması konusunu gözardı etti.

İran'ın petrol bakanı, Cezayir'de gelecek ay, üretiminn mevcut seviyelerde tutulması olasılığı dahil, piyasa koşullarının görüşüleceği petrol üreticilerinin toplantısına katılcağını açıklayan son OPEC üyesi oldu. Suudi Arabistan, daha önce, bazı OPEC üyelerinin Nisan ayında Doha'daki toplantıd üretimi dondurma çabalarını reddetmişti.

 Mayıs ayında Suudi Arabistan Petrol Bakanlığı görevini üstlenen El-Falih, Los Angeles'ta vrdiği mülakatta, "Mevkidaşlarımızı, bu alanda ne söylemek zorunda olduklarını dinlemede istekli olacağız," dedi ve "Acil müdahaleyi grektirecek bir durum olduğunu düşünmüyorum, üretimin düşürülmesi tarafında olmayacağım" şeklinde görüş bildirdi.

 Petrol, OPEC'in fiyatlar ve arzı görüşmek için gayrıresmi görüşmelerde bulunacağını açıklaması ve buna bağlı olarak, grubun üretimin dondurulması konusunda anlaşmaya varabileceği spekülasyonunun güçlenmesinin ardından yaklaşık yüzde 13 değer kazandı. Gösterge Brent petrolü Perşembe günü Londra'da varil başına 49.76 dolar civarında seyretti.