Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yuan, Fed'in olası bir faiz artırımı sinyalini vermesiyle birlikte Asya paraları üzerindeki baskının artmasıyla, yaklaşık beş haftanın en düşük seviyesinden işlem gördü.

Yuan, dolar göstergesinin kazançlarını genişletmesiyle yüzde 0.24 düşüş kaydetti. Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gitme ihtimali, Başkan Yellen'in artırım için durumun daha uygun olduğunu yönündeki açıklamaları ardından yüzde 42'ye yükseldi.

Çin Döviz İşlemleri Sistemi'nden alınan fiyatlara göre yuan, Şanghay saatiyle 13:56'da dolar karşısında yüzde 0.06 düşerek 6.6730 seviyesinden işlem gördü. Çin dışında işlem gören yuan, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) günlük fiksingini yayınlaması ardından kayıplarını sildi ve yüzde 0.08 artıda işlem gördü.

Singapur'da Scotiabank stratejisti Gao Qi, “Orta vadede, yuan kesinlikle aşağı yönlü baskıyla yüzleşir, fakat Fed faizleri o kadar agresif bir şekilde artırmaz. Eğer ABD enflasyon ve tarım dışı istihdam verileri güçlü gelirse, o zaman yuan üzerindeki aşağı yönlü baskı gelecek hafta artar” dedi.