Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, yatırımcılara Fed'in sıkılaştırma yolunun yöü konusunda fikir verebilecek ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi, ikinci haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi.

Spot altın fazla değişmeyerek Singapur saati ile 09:03'te ons başına 1,314.40 dolarda kaldı. Metal, Perşembe günü 1,302.56 dolar ile 24 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini görmesi ile birlikte bu haftayı yüzde 0.5 kayıpla geçmeye yöneldi.

altında, traderların dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de daha yüksek bir faizi fiyatlaması ile birlikte son dönemde gerçekleşen kayıplar,  2016 yılındaki rallinin erimesine neden oldu. Yüksek faizler, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor. ABD'de bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan Ağustos ayı tarım dışı istihdam verisi, Fed'in bu ayki toplantıda faiz artırımına gidip gitmeme kararı almasında kilit önem taşıyor. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, istihdamın Ağustos ayında 180,000 artması bekleniyor.

Sydney'de Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Altında uzun pozisyon tutanlar halen pozisyonlarına güveniyor görünüyor, ancak güçlü bir istihdam verisi bunu değiştirebilir. Zira 200,000'in üzerinde bir istihdam artışı Fed'in faiz artırımasını sağlayabilir" dedi.