Advertisement

Avrupa hisse senetleri, Cuma günü açıklanan ABD istihdam verisinin beklentileri karşılayamaması ardından, değer kazanarak Nisan ayından bu yana görülen en yüksek seviyesine ulaştı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin ardından yüzde 2 yükselerek, 29 Haziran'dan bu yana görülen en güçlü artışını gerçekleştirdi. ABD'de tarım dışı istihdam Ağustos ayında 151,000 artarak beklentilerin altında kaldı. ABD işsizlik oranı ise yüzde 4.9 seviyesinde gelerek değişiklik göstermedi.

Beklentinin altında gelen ABD istihdam verisi, Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gideceğine ilişkin spekülasyonu zayıflatarak, tüm Batı Avrupa piyasalarının yükselmesinde etkili oldu. Stoxx Europe 600 Endeksi'nin bu haftaki kazançları Temmuz'dan bu yana en yüksek olan yüzde 2 seviyesine yükseldi. Endeksin işlem hacmi, Cuma günü 30 günlük ortalamasının yüzde 22 üzerinde seyretti.

Eppstein, Almanya'da MPPM EK'den Guillermo Hernandez Sampere, "Fed hiçbir şey yapmayacak. Rakamlar, sert bir düşüş olacağını düşünen endişeli yatırımcıları sakinleştirmek için yeteri kadar iyiydi" şeklinde görüş bildirdi.