Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, Haziran'dan bu yana kaydettiği en güçlü günlük yükselişinin ardından kazançlarını genişletti ve Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gitme ihtimalinin azalmasına bağlı olarak doların zayıflamasıyla yaklaşık üç haftanın zirvesine yakın seviyelerden işlem gördü

Spot piyasada işlem gören altın, Salı günü yüzde 1.7 yükselmesinin ardından, Bloomberg verilerine göre Singapur saatiyle 11:29'da onz başına 1,352.16 dolar seviyesinden işlem gördü.

Değerli metal, Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gitme ihtimalinin azalmasıyla, bu yılki kazançlarını artırdı. Institute for Supply Management'in ABD imalat dışı sektörler endeksinin Şubat 2010'dan beri en düşük seviyesine gerilemesi faiz beklentisinin azalmasında etkili oldu.

Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, “ABD Doları altın fiyatlarının yönü konusunda kilit unsur olmaya devam ediyor. ABD dışı veriler Fed'in duruşunda büyük bir ihtimalle bir değişiklik olmayacağı yönünde. Bu nedenle ABD Doları bir miktar zayıflayabilir ve altın, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) öncesi yükselebilir” şeklinde görüş bildirdi.