Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, zayıf gelen ABD istihdam verisinin Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentileri azaltmasıyla birlikte, üç haftanın zirvesine yakın seviyelerde tutundu.

Spot piyasada işlem gören altın, Bloomberg verilerine göre Singapur satiyle 11:04'te onz başına 1,346.53 dolar seviyesinden işlem gördü. Değerli metal Çarşamba günü 19 Ağustos'tan bu yanaen yüksek gün içi seviye olan 1,352.74 doları gördü.

Fed'in faiz artırımlarından tereddüt etmesi ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararının etkisiyle güvenli varlıklara olan talebin artması, değerli metalin dört yıldan bu yana ilk kez yıllık kazancına yönelmesinde etkili oldu.

Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Barnabas Gan, “Gözler bu akşam açıklanacak işsizlik başvuruları verisinde olacak. Verinin 265,000'in üzerinde gelmesi durumunda bu, Fed için Eylül ayında faizleri değiştirmemesine yönelik çağrıyı güçlendirecektir. Eylül ve Aralık aylarında gidilebilecek faiz artırımlarından geri durulması beklentisi altını yukarı taşımalı” şeklinde görüş bildirdi.