Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Goldman Sachs Asset Management, doları yedi haftanın en yüksek seviyesine çıkaran rallinin etkisini kaybettiği üzerine oynuyor. 

Goldman, Fed'in, Cuma günü ABD'de enflasyonun ekonomistlerin tahminlerinden daha hızlı arttığını gösteren verinin doları önemli para birimlerinin çoğu karşısında güçlenmesini sağlamasına karşın, bu haftaki toplantısında faiz artırımına gitmekten kaçınmasını bekliyor. hedge fonları ve diğer spekülatörler, doların yükseleceği beklentisi ile açtıkları pozisyonlarda (uzun pozisyon), önceki hafta Haziran ayından bu yana en hızlı artışı gerçekleştirdikten sopnra, geçen hafta azalttı. Vadeli işlem verileri, Fed'in Çarşamba günkü toplantısında faiz artırımı olasılığını yüzde 20 ve yıl sonuna kadar artırım olasılığını ise yüzde 55 oalrak görüyor. Dolar Pazartesi günü önemli paraların çoğu karşısında değer kaybetti.

Goldman, müşterileri için hazırladığı  16 Eylül tarihli bilgilendirme norunda, "Orta ila uzun vadede, doların G10 ülkelerinin paraları ve gelişen piyasa paraları karşısında zayıf seyretmesini beklemeye devam ediyoruz," dedi ve "Eylül ayında Fed'den bir hareket beklemiyoruz, ancak Fed'in bu yıl faiz artırımının mümkün olduğunu işaret etmesini öngörüyoruz. Ancak sıkılaştırmanın hızı Fed'in önceki projeksiyonlarına göre daha sığı ve daha kademeli olacak" şeklinde görüş bildirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Cuma günü yüzde 0.7 yükselerek 28 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesinde kapandıktan sonra, Singapur saati ile 11:10'da yüzde 0.3 aşağıda seyrediyordu.