Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Fed'in bu hafta gerçekleştireceği politika toplantısı yaklaşırken, hedge fonları altından çıkışları hızlandırıyor. Spekülatörler, altında üç aydan fazla bir sürenin en sert çıkışını gerçekleştirdi. Altın destekli küresel exchange traded fonlardaki (ETF) altın miktarı Ağustos ayında görülen üç yılın zirvesinden indi.

Fed'in 21 Eylül tarihinde gerçekleştireceği toplantıda yetkililerin faiz artırımının giderek yaklaştığının sinyalini vereceğine ilişkin spekülasyonun güç kazanmasıyla birlikte, altının cazibesi azalıyor. Fed yetkililerinin borçlanma maliyetlerinde artırıma gitmemesi, değerli metali 2016 yılında Cuma gününe kadar yüzde 24 yukarı taşıdı.

Prudential Financial Inc. piyasa stratejisti Quincy Krosby, “Fed eninde sonunda faiz artırımına gidecek ve enflasyonist baskıların arttığını belirtecek. Tabiki bu gerçekleşmeden önce altın yatırımınızdan bir miktar kar realizasyonu yapmak istiyorsunuz” dedi.

Altın vadeli kontratları ve opsiyon sözleşmelerinde net uzun pozisyonlar, 13 Eylül'de sona eren haftada yüzde 11 düşerek 248,858 kontrata geriledi. Altın uzun pozisyonları, Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu'na göre 24 Mayıs'ta sona eren haftadan bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.