Advertisement

Asya hisse senetleri, bu hafta Fed ve Japonya Merkez Bankası'ndan (BOJ) gelecek kritik politika kararları öncesi, Japonya hisse senetlerinin kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanması ile birlikte yatay bir seyir izledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1'den az düşerek Tokyo saati ile 09:16'da 138.31 puana geldi. Japonya'da Topix Endeksi, Pazartesi günkü tatilin ardından haftanın ilk işlem gününde, yenin dolar karşısında 101.87 seviyesinde seyretmesi ile birlikte yüzde 0.1 yükseldiç Para politikasına ilişkin belirsizlikler, traderkarın BOJ'un Çarşamba günü sona erecek toplantısında atacağı adıma ilişkin beklentilerinde bölünmüş olması ile birlikte, küresel piyasalarda son iki haftada volatlitenin artmasına neden oldu. Fed'in Çarşamba günü tamamlanacak iki günlük toplantısında faiz artırımına gitme olasılığı, Ağustos ayı enflasyonunun beklenenden yüksek çıkmasına karşın yüzde 20 seviyesnde görülüyor.

Melbourne'de IG Ltd. baş piyasa analisti Chris Weston, "Japonya Merkez Bankası ve Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantıları öncesi hiç kimse çok fazla risk almıyor," dedi ve "Bu hafta benim için kilit konu, Japonya ve ABD sabit getirili menkul kıymet piyasalarının merkez bankası kararlarına nasıl tepki vereceği. Eğer tahvil faizleri yukarı yönde hareket etmeye başlarsa, finans piyasalarında sıkılaşmaya neden oalcak. Bu durum kredi veya hisse senetleri piyasaları tarafından iyi olarak değerlendirilmeyecek" şeklinde görüş bildirdi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.1 düştü. Avustralya Borsası dün teknik nedenlerden dolayı erken kapandıktan sonra bugün yeniden işlemlere açıldı. Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.2 geriledi. Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.