Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(13:30'da güncellendi)

Altın, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) parasal teşviği daha esnek hale getirerek ekonomiyi desteklemek istemesiyle değer kazandı. BOJ'un para politikasına ilişkin Çarşamba günkü toplantısının ardından dikkatler TSİ 21:00'da açıklanacak Fed politika kararı üzerine çevrildi.

Spot piyasada işlem gören altın, TSİ 13:30'da yüzde 0.43 yukarıda onz başına 1,320.52 seviyesinden işlem gördü. Gümüş, platin ve paladyum yükseldi.

Uzun vadede enflasyonu desteklemeye ilişkin kararlılığını güçlü bir şekilde tekrarlayan BOJ, olumsuz yönlerini yönetme konusunda daha fazla esneklik kazanmak için teşvik programının odak noktasını değiştirdi. BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda, tahvil faizlerini kontrol atında tutarken para arzını artırmada sabit bir hedef belirleme yönündeki duruşunu değiştirme vaadinde bulundu.

Saxo Bank A/S emtia stratejisi birim yöneticisi Ole Hansen, “Altın, bugün gerçekleştirilen BOJ toplantısının ardından, Kuroda'nın eksi faizlerle birlikte uzun süre devam edecek bir parasal genişlemenin sinyalini vermesiyle, sıçradı. Federal Açık Piyasa Komitesi'nden (FOMC) gelecek güvercin yanlısı bir açıklama, bitkin piyasayı hayata geri döndürmek için piyasanın ihtiyacı olan şey olabilir” şeklinde görüş bildirdi.

(13:30'da güncellendi)