Advertisement

ABD hisse senetleri, Fed'in ekonominin iyileşme işaretleri göstermesine rağmen faizi değiştirmemesi ve bunun sonucu, bu ay hisse senetlerinde volatiliteye yol açan bir engelin en azından altı hafta için ortadan kalkması ile birlikte yükseldi.

Hisse senetleri, ABD merkez bankasının borçlanma maliyetlerini yükseltmek için enflasyonun güçlendiğine ilişkin daha fazla işaret beklemeyi tercih ederken, Fed yetkililerinin bu hedeflere ulaşma yolunda ekonominin güçlü olduğunu işaret etmesi ile birlikte değer kazandı. Emtia üreticileri ve bu yılın en iyi performansını gösteren kamu hizmet kuruluşları Çarşamba günkü ralliye öncülük etti.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 1.1 yükselerek 2,163.06 puandan kapandı ve Aralık ayından bu yana en hızlı Fed karar günü yükselişini gerçekleştirdi. Söz konusu dönemde, Fed yaklaşık 10 sene sonra ilk kez faiz artırmış ve piyasa yüzde 1.5 yukarıda kapatmıştı.

FBB Capital Partners araştırma direktörü Mike Bailey, "Yatırımcılar için kısa vadeli bir risk faktörü ortadan kalktı ve piyasalar açıklıktan hoşlanır," dedi ve "Piyasa büyük ölçüde bugün faiz artırımı olmayacağını tahmin ediyordu ve bu tahminin doğru çıktığını gördük. Şimdi soru, büyük katalizörlerin ne olduğu. Kar sezonu bir numara. İtalya'da referandum, Brexit durumu ve faiz artırmı gibi daha küçük çaplı küresel katalizörler var" şeklinde görüş bildirdi.