Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(22:00'de güncellendi)

Petrol, OPEC'in Cezayir'de gerçekleştirilen gayrıresmi toplantıda üretimi sınırlama konusunda anlaşmaya vardığı haberleri üzerine kazançlarını genişletti.

Vadeli petrol kontratları New York'ta yüzde 6.1 kadar yükseldi. Libya'nın OPEC delegasyonu başkanı Mossa Elkony, "Bir anlaşma olacak gibi görünüyor," dedi. Bloomberg tarafından görülen bir belgeye göre, Cezayir OPEC üretiminin günlük 796,000 varil düşürülmesini teklif etti. Suudi ARabistan ve rkibi İran, Çarşamba günkü toplantıda bir anlaşma çıkması beklemiyordudu, ancak bu iki ülke Kasım ayında bir anlaşma için açık kapı bırakmışlardıç Fiyatlar erken saatlerde ABD'de benzin stoklarının arttığını gösteren veriden dolayı düşmüştü.

New York'ta Again Capital LLC ortağı John Kilduff, "Piyasa işbirliği şovunu ödüllendiriyor," dedi ve "OPEC'in hareketleri şimdiye dek sözleri ile uyuşmadı, ancak piyasa onlara şüphenin faydalarını sunuyor. Suudi Arabisran'ın anlaşmaya varna çaresizliği açıkça görülüyor ve bu durum başarı şansını artırıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Kasım vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 2.53 dolar ya da yüzde 5.7 yükselerek New York saati ile 14:32'de 47.20 dolara çıktı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 35 üzerindeydi.

Kasım vadeli Brent petrolü 2.9 dolar ya da yüzde 6.4 yükselerek varil başına 48.90 dolara ulaştı.

(22:00'de güncellendi)