Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(16:35'te güncellendi)

Doları, ekonomik veriler ve Fed yetkililerinin açıklamalarının Fed'in 2016 yılı sona ermeden faiz artırımına gideceğine ilişkin spekülasyonu güçlendirmesiyle, yen karşısındaki kazançlarını ydinci güne taşıdı ve önemli paralar karşısında iki haftanın zirvesinde tutundu.

ABD Doları, yen karşısında Mart ayından bu yana görülen en uzun yükseliş serisini gerçekleştirdi. Haftanın sonuna doğru açıklanacak olan kilit önemdeki ABD istihdam verisinin yükseliş kaydedeceği tahmin ediliyor. Auckland'da Chicago Fed Başkanı Charles Evans, verinin iyileşmeye devam etmesi durumunda yıl sonuna kadar bir faiz artırımı ihtimalininin yüksek olduğunu belirtti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü Eylül ayı ortasından bu yana görülen en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. Bölgesel Fed Başkanı Jeffrey Lacker'in faiz artırımı konusunda yetkililere çağrıda bulunması doların yükselişinde etkili oldu.

Londra'da ING Groep NV Döviz stratejisti Viraj Patel, “Dolari Fed faiz artırımı beklentilerinden destek görmeyi sürdürüyor. Fed yetkililerinin geçtiğimiz birkaç hafta içerisindeki açıklamaları şahin yanlısı olmuştu; o kadar fazla ki piyasa bunu görmezden gelemedi. Şimdi ise piyasalar bunu onaylamak için veriye bakıyor” dedi.

Dolar, New York saatiyle 08:46'da yüzde 0.1 yükselerek yen karşısında 103.04 seviyesinden işlem gördü. ABD Doları, euro karşısında 1.1209 seviyesinden alıcı buldu.

Doların 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü yüzde 0.6 yükselerek kapanış fiyatlarıyla 20 Eylül'den bu yana görülen en yüksek seviyeye tırmanmasının ardından, Çarşamba günü yatay seyrederek kazançlarını korudu.

(16:35'te güncellendi)