Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, üç hafta art arda düşerek dört ayı aşkın sürenin en uzun haftalık kayıp serisini gerçekleştirmesinin ardından, yatırımcıların dikkatlerini güçlenen taleebe ilişkin işaretlere karşı Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentilere çevirmesi ile birlikte hafifçe yükseldi.

Spot altın yüzde 0.1 yükselerek Singapur saati ile 09:17'de ons başına 1,252.42 dolara çıktı. Metal bu ay, ABD'de faizina rtırılacağına ilişkin beklentilerin güçlenmesi sonucu, yüzde 4.9 düşerek, bu yılın kazancını yüzde 18'e düşürdü.

Fed Başkanı Janet Yellen, Cuma günü yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin bir süreliğine ısınmasına izin vermenin Büyük Resesyon'un yol açtığı hasarı giderebileceğine ilişkin "makul yollar" olduğunu söyledi ve bu açıklama, bu yıl bir faiz artırımını masadan kaldıramaksızın para politikasını gevşek tutmaya ilişkin argümanı ortaya koyuyor.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bilgilendirme norunda, "Bir faiz artırımı düşünülüyor. Bu açık. Ancak Fed, açık bir şekilde, teşviği yakın bir zamanda agresif bir şekilde kaldırmayacak," dedi ve "Altına yönelik yatırımcı iştahı güçlü kalmaya devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

FEd faiz artırımını düşünse bile, altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) yatırımcılar, henüz varlıklarını azaltma yoluna gitmedi. Varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Cuma günü itibariyle 2,051.3 tona yükselerek, Haziran 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.