Advertisement

Asya hisse senetleri, Fed'in para politikasını kademeli olarak sıkılaştırmasının beklendiği bir ortamda, Çin'de açıklanan verinin Asya'nın en büyük ekonomisinin üçüncü çeyrekte istikrarlı seyrini koruduğunu göstermesinin ardından yükselişini ikinci güne taşıdı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 yükselerek Tokyo saati ile 11:31'de 139.75 puana tırmandı. Asya hisse senetleri, ABD verilerinin karışık gelmesinden dolayı, Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gideceği ancak daha sonraki artırımlarda aceleci davranmayacağı beklentilerine bağlı olarak, küresel hisse senetlerinin gösterge endeksinin Salı günü yaklaşık dört haftanın en hızlı yükselişini göstermesinin desteği ile, Çin verisi açıklanmadan önce de yukarıda seyrediyordu.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa analisti Michael McCarthy, "Çin ekonomisi daha da istikrar işaretleri gösteriyor," dedi ve "Büyüme rakamları istikrarlı seviyede ve büyümeyi yüzde 6.5-7 arasında sürdürmeyi amaçlayan devlet politikaları ile uyumlu" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi, Çin verilerinin ardından erken saatlerdeki kayıplarını geri alarak yüzde 0.2 yükseldi ve yen dolar karşısında 103.83 seviyesindeydi.

Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.3 tırmandı. Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.1 kaybetti. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.4 yükseldi. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.2 gerilerken, Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.