Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Almanya Merkez Bankası hiçbir zaman büyük bir euro hayranı olmamıştı fakat yinede, bankanın eski yetkililerinden biri olan, ortak para biriminin mimarlarından ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) üst düzey ekonomisti Otmar Issing'in “euronun çökmeye yönelmiş gibi göründüğünü” söylemesi huzur kaçırıcı bir durum.

Issing, euronun tam olarak Almanya'nın istediği gibi yapılandırılması gerektiğini savunarak Almanya'nın ısrarlarında öncü rol oynayan isimlerden biriydi.

Issing'in Central Banking yayınında gerçekleştirdiği mülakatta ifade ettiği gibi ne yazık ki belki de kaçınılmaz olarak Avrupa'nın geri kalanı, basit bir şekilde ifade etmek gerekirse Almanya'nın standartlarına ayak uyduramadı.

Avrupa'nın mevcut durumunu yorumlayan Issing, “Gerçekçi bir açıdan bakılırsa, bu bir krizden öbürüne koşarken, herşeye rağmen başarmanın hikayesi olacakBunun ne kadar uzun süreceğini tahmin etmek zor ama sonsuza dek süremez. Hükümetler daha fazla borç biriktirecekler ve sonra bir gün iskambil kağıdından yapılmış ev çökecek” dedi.

Market Watch