Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, hisse senetlerindeki yükseliş ve doların gücünü gösteren endeksin yedi ayın en yüksek seviyesine çıkmasının metale yönelik talebi olumsuz etkilemesi sonucu kaybını korudu.

Altın, Pazartesi günü yüzde 0.2 düştükten sonra, yüzde 0.1'den az gerileyerek, Singapur saati ile 09:10'da ons başına 1,263.52 dolara geldi. Altın bugün de düşerse, iki haftayı aşkın süredir ilk kez iki gün üst üste yukarı yönde hareket etmiş olacak.

Altınının 2016 yılındaki kazancının bir kısmı yılın ikinci yarısında, Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilern güçlenmesinin etkisiyle eridi. ABD merkez bankası, geçen yılın Aralık ayında 10 yılın ardından ilk kez faiz artırımına gitmesi sonrası, yeniden borçlanma maliyetlerini artırmaya hazırlanıyor. Fed fonları (Fed'in gösterge faizi) vadeli kontratları,ABD merkez bankasının Aralık ayında faiz artırımına gitme olasılığını yüzde 71 olarak işaret ediyor. Bu olasılık Ekim ayının başında yüzde 59 seviyesindeydi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, üç gün yükseldikten sonra, Salı günü Mart ortasınan bu yana en yüksek seviyesi yakınında seyretti. Asya hisse senetlerinin göstergesi MSCI Asya Pasifik Endeksi, ABD hisselerinde dün görülen rallinin ardından, iki haftanın en yüksek seviyesine doğru hareketlendi.