Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, yatırımcıların dikkatlerini Fed'in faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaretler alabilmek için ABD ekonomik verilerine çevirmelerine bağlı oalarak yükselişini ikinci haftaya taşımaya yöneldi.

Spot altın yüzde 0.1 yükselerek Singapur saati ile 09:38'de ons başına 1,270.20 dolara çıktıç Altın bu hafta yüzde 0.3 yükseldi, ancak bu ay yüzde 3.5 ile Mays ayından bu yana en büyük kaybını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Altının Ekim ayında, Fed'in bu yılın sonuna dek faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi ile birlikte geri çekildi. ABD'de Perşembe günü açıklanan veriler, dayanıklı tüketim malları siparişlernin Eylül ayında son yedi ayın en hızlı düşüşünü göstermesi ve işsizlik başvurularının geçen hafta gerilemesi ile birlikte karışık çıktı. ABD'de Cuma günü açıklanacak olan verinin, ekonomik büyümenin üçüncü çeyrekte yukarı yönde kıpırdadığını göstermesi ve Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentileri güçlendirmesi bekleniyor.

Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Altın, piyasaların bir sonraki faiz artırımının zamanlaması konusunda etkili olabilecek ABD 3. çeyrek büyüme rakamına odaklanmaları ile birlikte, haftayı hafif yükselişle geçme yolunda," dedi ve Altın geçen ay aşırı alım durumunu oldukça azalttı, ancak öndemli destek seviyelerinde tutunmayı başardı. Eğer bugünkü veri hayalkırıklığı yaratırsa, piyasanın kısa vadede yukarı çıktığını görebiliriz" şeklinde görüş bildirdi.