Advertisement

Asya hisse senetleri, ABD hisse senetlerindeki düşüşün ardından, ABD başkanlık seçimlerine bir hafta kala, seçim sonuçlarına ilişkin belirsizlikle birlikte değer kaybetti. Güçlenen yen, Tokyo işlemlerinde, ihracatçı şirketler üzerinde baskı oluşturdu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 düşerek Tokyo saati ile 09:01'de 138.90 puana indi. ABD'de Standard & Poor's 500 Endeksi Salı günü, ABC/Washington Post'un düzenlediği kamuoyu araştırmasının Trump'a yüzde 46 ve Clinton'a yüzde 45 destek olduğunu göstermesinin ardından yüzde 0.7 geriledi. Altın üreticileri, altının güvenli liman alımları ile yükselmesinden destek alrak değer kazandı.

Yatırımcılar tarihin en başabaş başkanlık yarışına tanıklık ediyor ve bu seçimlerden çıkan sonuç, Fed'in para politikası üzerinde etkili olabilir. Clinton'ın önceki kamuoyu araştırmalarında Trump'a olan üstünlüğünün son dönemde ortadan kalkması, volatilitenin artmasına neden oluyor. Çarşamba günü teknoloji devi Alibaba Group Holding Ltd., otomobil üreticisi Mazda Motor Corp. ve ünlü bir viski markasının üreticisi Suntory Beverage & Food Ltd. kar rakamlarını açıklayacak.

Melbourne'de IG Ltd. baş piyasa stratejisti Chris Weston, "Piyasaların kaygısı bir vites daha yükseldi," dedi ve "Bu, alımların kuruması ve fonların paralarını belirsizliğin azaldığı bir dönemde kullanmak için bekletmeleri ile birlikte, ayıların kontrolü aldığını işaret ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısında Salı günü yüzde 0.6 yükseldikten sonra 104.03 seviyesinde tutunmasının ardından yüzde 1.3 geriledi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1 düşerken, Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.6 geri çekildi. Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.6 düştü.