Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, ABD başkanlık seçimlerine bir hafta kala, son kamuoyu araştırmalarının Clinton ile Trump arasındaki farkın kapanmakta olduğunu göstermesi ile birlikte artan endişeler sonucu güçlenen güvenli liman alımlarının etkisiyle yükselişini beşinci güne taşıdı.

Spot altının onsu 1.303 dolara yükselerek 4 Ekim'den beri en yüksek seviyeye çıktı. Küresel çapta hisse senetlerinde yaşanan düşüş de fiyatların yükselmesinde etkili oldu.

ABD Başkanlık seçimine ilişkin bazı anketler, küresel ekonomi için riskli bir seçim olarak görülen Donald Trump'ın Hillary Clinton'un önüne geçtiğini gösteriyor.

Dublin'deki GoldCore'de yönetici olan Mark O’Byrne, "Clinton'un olası zaferi fiyatlanmıştı ancak şimdi anketlerle birlikte güvenli limanlar tepki veriyor. Eğer Trump kazanırsa fiyatlar sert şekilde yükselir ancak Clinton seçilirse çok fazla bir tepki görmeyiz" değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan bu akşamki Fed toplantısından faiz artışı beklenmiyor ancak bankanın gelecek aya ilişkin sinyal vermesi bekleniyor. Bu durumun altın fiyatları için baskı unsuru olabileceği belirtiliyor.