Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, FBI'nın Hillary Clinton'ın e-posta kullanımının suç teşkil etmediği yönündeki görüşünü sürdürdüğünü açıklaması ardından yedi günden bu yana ilk kez yükseldi.

ABD Doları, başkanlık seçimlerinin az öncesinde FBI açıklamasının demokrat aday Hillary Clinton için destek oluşturmasıyla, yen karşısında bu ayın en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. Olası bir Clinton zaferi, büyük bir olasılıkla Fed'in politika sıkılaştırmasına gitmesi yönündeki yatırımcı beklentilerini artıracak. Yatırımcıların Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın başkanlık yarışını kazanma ihtimalini ölçmesinde önemli bir gösterge olan Meksika Pesosu, doar karşısında yüzde 2.5 yükselerek 18.5563 seviyesine geldi. ABD hisse senedi vadeli kontratları yükselirken altın değer kaybetti.

Sydney'de Westpac Banking Corp. kıdemli stratejisti Sean Callow, “Clinton zaferi, Fed'in Aralık fasiz artırımı ve piyasaların 2017 yılına ilişkin sıkılaştırma süreci fiyatlaması için ortamı uygun hale getirir. ABD hisse senedi vadelilerindeki yükseliş ve altındaki düşüş, Trump galibiyetinin küresel büyüme ve kar görünümü açısından negatif algılandığına dair işaretleri güçlendiriyor” dedi.

ABD Doları'nın 10 önemli para karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi, TSİ 08:15'te yüzde 0.32 yükselerek 1,199.13 puan oldu. Dolar, yen karşısında yüzde 1.32 değer kazanarak 104.48 seviyesinden işlem gördü.